Perfecta Studio

Perfecta Studio

Masaže in terapije

Obrazna refleksna terapija

Obrazna refleksna terapija

Obrazna refleksna terapija Sorensensistem™ (60 minut)

Obrazna refleksna terapija predstavlja kombinacijo znanj stare kitajske medicine, akupunkture, znanj iz Vietnama in Južne Amerike o energijskih točkah in conah na telesu. Metodo je utemeljila Lone Sorensen, ki je združila ugotovitve japonskega strokovnjaka dr. Yamamoto, dr. Chaua iz Vietnama, dr. Wong iz ZDA, dr. Bossy iz Francije ter dr. Castilla Moralesa in Marie Perez iz Argentine.

Metoda je namenjena vzpostavljanju celostnega telesnega in čustvenega ravnovesja, blagodejno deluje na vse organe. Temelji na stimulaciji refleksnih točk in con na obrazu in lasišču.

Zakaj je primerna: uspešna je pri odpravljanju hormonsko in nevrološko pogojenih težav zato je posledično učinkovita na področjih kot so stres, predmenstrualni sindrom, različne hormonske motnje vključno z izzivi pri spočetju, odpravlja migrene in trdovratne glavobole, je učinkovita na področju lajšanja različnih alergij, predstavlja naravni lifting obraza in pomaga tudi na področjih kot so nespečnost, težave s sinusi in depresije. Lajša stanja, ki jih s seboj prinašajo bolezni kot so Parkinsonova, demenca in multipla skleroza.

Učinkovita je tudi pri odpravljanju učnih težav, pri soočanju s čustvenimi stiskami otrok in mladostnikov ter pripomore k izboljšanju koncentracije.

Vam pogosto pravijo, da gledate grdo pa v resnici sploh ne?
Mišice obraza namreč odsevajo napetost mišičevja v celotnem telesu. Morda je čas, da svojemu obrazu privoščite malo sprostitve.

Obrazna refleksoterapija je neinvazivna in sproščujoča metoda, ki ima učinek na počutje človeka. Deluje na telesni, duševni, energetski in čustveni ravni človeka. Združuje delovanje akupunkturnih točk, refleksnih con, meridijanov in živčevja.

Potek terapije

1. Terapevt ob prvem obisku, po temeljitem pogovoru o vaših težavah sestavi individualni terapevtski načrt.
2. Število potrebnih terapij je odvisno od številnih dejavnikov (težave, starosti, življenjskega sloga, psihičnega stanja, prehrane in fizične aktivnosti).
3. Priporočljiva dinamika terapij je deset terapij v razmaku enega tedna. Med prvo in tretjo fazo poteka čiščenje telesa, zato večina strank zazna spremembe že po prvi terapiji. Proces zdravljenja se začne med tretjo in sedmo terapijo, takrat so tudi vidni zunanji znaki uravnovešenega telesa, boljše počutje in odprava simptomov. Med osmo in deseto terapijo se doseženo stanje stabilizira.
4. Za ohranjanje ravnovesja telesa se v nadaljevanju priporoča preventivna terapija enkrat mesečno.
5. V rehabilitacijske namene se lahko terapija izvaja vsak dan.
6. Za uspešnost terapije je zelo pomembna hidracija telesa.

Obrazna refleksoterapija je dokazano učinkovita pri večini težav, kot so: nespečnost, alergije, kožne bolezni, sinusitis, migrena, hormonsko neravnovesje, čustvene težave, diabetes, multipla skleroza in podobno.

Ste pripravljeni na najbolj sproščujoče potovanje?