Perfecta Studio

Perfecta Studio

Masaže in terapije

Bownova terapija

bownowa terapija

Bownova terapija (50 - 60 minut)

Bownova terapija je namenjena vzpostavljanju ravnovesja na področju nevroloških, hormonalnih, limfnih, mišičnih in energetskih sistemov človeškega telesa. Je edinstvena manualna tehnika, ki telo stimulira tako fizično kot tudi energijsko.

Kako deluje: pravilni dražljaji pomagajo telesu, da se uravnovesi, gre za metodo zdravljenje z dotikom. Terapevt z manipulacijo mehkega tkiva z dotiki, ki trajajo le toliko, da izzovejo dražljaje na posameznih delih telesa doseže izboljšanje počutja. Dotiki so kratki, izvajajo se v ustreznem zaporedju. Ko se prekinejo, to telesu omogoči, da se odzove na stimulacijo tkiv.

Komu je namenjena? Gre za neinvazivno, varno metodo, ki jo je mogoče uporabiti pri ljudeh vseh starosti primerna je tako za nosečnice kot tudi za športnike. Lahko dopolnjuje metode zdravljenja, ki jih nudi sodobna medicina.
Priporoča se za lajšanje že prisotnih težav, bolečin ter kot sprostitvena in preventivna terapija.

Težave pri katerih je primerna: za zelo širok spekter zdravstvenih težav.

Terapija traja od 30-50 min odvisno od težave. Delovanje se odraža že med samo terapijo in še tudi nekaj dni po zaključeni terapiji.

Po terapiji: se priporoča zdrav življenjski slog, uživanje zadostnih količin vode in izogibanje večjim fizičnim obremenitvam. Nekaj dni po terapiji se ne priporoča obiska masaže, akupunkture in kiropraktika.

Avtor te terapije je Thomas Bowen, ki svoje strokovno življenje posvetil neinvazivni metodi odpravljanja zdravstvenih težav in s tem spremenil življenje številnim ljudem. Njegova metoda je enostavna, učinkovita in mednarodno strokovno priznana.

Vas je že kdaj kdo ozdravil z dotikom? Bownova terapija je namreč točno to – zdravljenje z dotikom. Gre za čudežno tehniko vzpostavitve ravnovesja na področju nevroloških, hormonskih, limfnih, mišičnih in energetskih sistemov.

Bownova terapija je:

  • neinvazivna
  • popolnoma varna
  • enostavna
  • učinkovita
  • mednarodno priznana
  • primerna za vsakogar

Z manipulacijo mehkega tkiva se izzove dražljaje na posameznih delih telesa. Dotiki so kratki, izvajajo pa se v ustreznem zaporedju. Telesu omogočajo odziv na stimulacijo krvi. Skupen učinek je vzpostaviti ravnovesje v telesu in doseči izboljšanje počutja.

Namen terapije:
1. lajšanje že obstoječih težav (bolečina)
2. preventivna terapija

Bownova terapija se je izkazala kot zelo uspešna pri akutnih in kroničnih težavah v mehkih tkivih, športnih poškodbah, bolečinah v hrbtu in vratu, išiasu, problemih z medenico, kolki, koleni, gležnji, pri glavobolih, migrenah, motnjah v dihalnem, prebavnem, reprodukcijskem in hormonskem sistemu, zelo pa je uspešna tudi pri rehabilitaciji po operacijah.

Čas trajanja terapije je pol ure, po potrebi ga je možno podaljšati na 50 minut, odvisno od težave. Čarobnost delovanja se občuti že med samim izvajanjem terapije in ostane prisotna še nekaj dni po zaključku terapije.

Če ne verjamete v čarovnijo, potem boste zagotovo verjeli v Bowna