Perfecta Studio

Logo - Perfecta Studio - Roke

Perfecta Studio

Masaže in terapije

Masaža za nosečnice

Masaža za nosečnice

Masaža za nosecnice (50-60 minut)

Masaža za nosečnice je posebna vrsta masaže, prilagojena potrebam in udobju bodoče matere med nosečnostjo. Obstaja več pozitivnih strani, povezanih z masažo za nosečnice:

  • Zmanjšanje stresa in tesnobe: Masaža lahko pomaga zmanjšati stres in tesnobo, s čimer izboljša splošno dobro počutje nosečnice. Dotik in sproščujoči gibi masaže lahko pomagajo tudi pri sproščanju endorfinov, naravnih snovi za lajšanje bolečin in izboljšanje razpoloženja.
  • Lajšanje bolečin v hrbtu in ramenih: Nosečnice pogosto doživljajo povečan pritisk na hrbtenico in ramenski pas zaradi rastoče maternice. Masaža lahko pomaga sprostiti napetost v teh predelih in olajšati bolečine.
  • Izboljšanje cirkulacije: Masaža spodbuja boljšo cirkulacijo krvi, kar lahko pomaga zmanjšati otekanje nog in stopal, pogoste težave med nosečnostjo.
  • Pomiritev mišic in sklepov: Masaža lahko pomaga pri sprostitvi napetosti v mišicah in sklepih, kar je lahko še posebej koristno, ko se telo nosečnice prilagaja naraščajočemu teži in spremembam v telesni drži.
  • Izboljšanje spanja: Sproščujoča masaža lahko pripomore k boljšemu spanju. Nosečnice pogosto doživljajo težave s spanjem zaradi nelagodja, zlasti v poznejših fazah nosečnosti.
  • Povečanje občutka povezanosti z dojenčkom: Masaža lahko prispeva k povečanju zavedanja nosečnice o svojem telesu in dojenčku. S tem se lahko oblikuje močnejša čustvena povezanost.
  • Sproščanje hormona oksitocina: Masaža lahko spodbudi izločanje oksitocina, hormona, ki sodeluje pri porodu in spodbuja občutke povezanosti.
  • Prilagojen pristop: Masaža za nosečnice običajno vključuje posebne tehnike in položaje, ki so varni in udobni za bodočo mamo in otroka.

Preden se odločite za masažo med nosečnostjo, je vedno priporočljivo, da se posvetujete s svojim zdravnikom ali babico, da se prepričate, da je to primerna možnost glede na vaše zdravstveno stanje. Masažo za nosečnice naj izvaja izkušen terapevt, ki je usposobljen za delo z nosečnicami.